تحصیل-در-ترکیه-با-مدرک-دیپلم

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

در این مقاله چه خواهید خواند... [ نمایش سر فصل ها ... ]

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، برای بسیاری از دانشجویان بین‌المللی به دلیل وجود یک سیستم آموزش عالی پویا و گسترده، یک انتخاب جذاب است. علاوه بر این، ارتباطات بین المللی دانشگاه‌های ترکیه، تایید آنها توسط کشورهای اروپایی، شهریه های کمتر نسبت به دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی، و روش‌های ورود به این دانشگاه‌ها، عوامل دیگری هستند که جذابیت تحصیل در این کشور را بیشتر می‌کنند.

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم یک سکوی پرتاب است

  • سکوی پرتاب به اروپا: تحصیل در ترکیه می‌تواند به عنوان یک سکوی پرتاب برای دستیابی به فرصت‌های تحصیلی و حرفه‌ای در کشورهای اروپایی مورد نظر باشد. تعداد بسیار زیادی از دانشگاه های ترکیه مورد تایید اروپا،آمریکا و کاناداهستند.
  • ارتباطات بین‌المللی: بهترین دانشگاه‌ های ترکیه اغلب به توافق‌نامه‌های بین‌المللی پیوسته اند و این امکان را فراهم می‌کنند که دانشجویان مدارک و مقاطع تحصیلی‌شان را به راحتی در کشورهای اروپایی مورد تأیید قرار دهند. این موضوع می‌تواند شرایط ادامه تحصیل یا شغل در اروپا را ساده‌تر نماید.
  • کیفیت برتر آموزشی: دانشگاه‌های ترکیه با استانداردهای بین‌المللی و حضور در رتبه‌بندی‌های جهانی، به شما امکان می‌دهند تا در یک محیط با کیفیت و با توجه به استانداردهای بین‌المللی تحصیل کنید.
  • تنوع رشته‌های تحصیلی: متنوع بودن رشته‌های تحصیلی در ترکیه به شما فرصت می‌دهد تا بطور وسیع در رشته‌ی مورد علاقه و تخصصی خود تحصیل کنید.
  • هزینه تحصیل مناسب:  در مقایسه با دیگر کشورها، هزینه تحصیل در ترکیه نسبتاً پایین است و بسیاری از دانشگاه‌ها مقرراتی برای دانشجویان بین‌المللی ایجاد کرده‌اند که شهریه‌ها را قابل قبول می‌کنند.
  • زندگی و فرهنگ متنوع: فراگیری زبان و فرهنگ ترکیه همراه با تاریخ و فرهنگ زیبا این کشور، تجربه‌ی جذابی برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند.

بورسیه دانشگاه های ترکیهراه های تحصیل در دانشگاه های ترکیه با مدرک دیپلم

روش‌های مختلفی برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم وجود دارد، که به شرح زیر هستند:

  1. شرکت در آزمون یوس ترکیه (YÖS - Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı): آزمون یوس ترکیه برای دانشجویان خارجی طراحی شده است و به منظور ارزیابی مهارت‌های علمی(شامل دروس ریاضی، هندسه و هوش) آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمره یوس ترکیه می‌تواند به عنوان یک معیار برای ورود به دانشگاه‌ها استفاده شود.
  2. شرکت در آزمون TR-YOS: آزمون TR-YOS یا آزمون یوس مرکزی از سال 2023 از سوی OSYM ترکیه برگزار می شود و یک آزمون ورودی مورد تأیید برای پذیرش دانشگاه های ترکیه است. این آزمون می‌تواند معیار ورود به برنامه‌های تحصیلی در دانشگاه‌هایی که از آن استفاده می‌کنند باشد. داوطلبان می‌توانند در این آزمون شرکت کنند و نمره‌ بالا کسب کنند تا فرصت ورود به دانشگاه‌های مورد نظر خود را داشته باشند.
  3. شرط معدل دبیرستان: برخی از دانشگاه‌ها در ترکیه به دانشجویان خارجی اجازه ورود بدون نیاز به آزمون‌های ورودی می‌دهند. این دانشگاه‌ها معمولا شرط معدل مشخصی را برای دانشجویان خارجی در مقاطع مختلف تحصیلی در نظر می گیرند. به عبارت دیگر، اگر دانشجو معدل دبیرستان خود را داشته باشد با شرط معدل برای تحصیل در ترکیه، می‌تواند به عنوان دانشجوی خارجی برای ورود به دانشگاه های ترکیه درخواست دهد. 
  4. پذیرش با نمره آزمون SAT: برخی از دانشگاه‌ها در ترکیه (مانند دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه کاتب چلبی ازمیر و...) نمره آزمون SAT را به عنوان یک معیار برای ورود به رشته های تحصیلی خود می پذیرند. این آزمون برای ارزیابی توانایی‌ها و مهارت‌های دانشجویان دبیرستانی در زمینه‌های ریاضیات و زبان استاندارد انگلیسی است و به صورت بین‌المللی در بیش از 85 کشور جهان برگزار می‌شود.

برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید توجه داشته باشید که هر دانشگاه و رشته تحصیلی ممکن الزامات و معیارهای مختلفی برای ورود داشته باشد. بنابراین، مهم است که برای دانشگاه‌های مورد نظر و برنامه‌های تحصیلی خود، الزامات و مراحل مورد نیاز را به دقت بررسی کنید و با دقت آماده شوید و در این مسیر مشاوران ما در مجموعه ایرانیان اپلای همراه شما هستند.

پذیرش دانشگاه های ترکیهمراحل ورود به دانشگاه های ترکیه با مدرک دیپلم

  1. انتخاب رشته تحصیلی و زبان تحصیل: ابتدا باید رشته تحصیلی و دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنید. در دانشگاه‌های ترکیه، زبان تحصیل معمولاً انگلیسی یا ترکی استانبولی است.
  2. انتخاب دانشگاه: برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و انتخاب دانشگاه، باید توجه داشته باشید که دانشگاه مورد نظر در لیست دانشگاه‌ های مورد تایید توسط وزارت بهداشت ترکیه و یا در لیست دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم ایران باشد. این موضوع بسیار مهم است تا مدرک شما بعد از فارغ التحصیلی توسط وزارت مربوطه قابل ارزشیابی باشد.
  3. انتخاب نحوه ورود به دانشگاه: نحوه ورود به دانشگاه تا حدی به این بستگی دارد که آیا قصد تحصیل در دانشگاه‌ های دولتی ترکیه یا دانشگاه‌ های خصوصی ترکیه را دارید. دانشگاه‌های دولتی ترکیه برای دانشجوان خارجی معمولاً شرایط ورودی خاصی دارند که شامل شرکت در آزمون‌های یوس یا TR-YOS می‌شوند. از طرف دیگر، دانشگاه‌های خصوصی ترکیه ممکن است شرایط ورودی متفاوتی داشته باشند و معمولاً حداقل معدل یا نمره در آزمون SAT را از دانشجوان مطالبه می‌کنند.
  4. ثبت نام آنلاین در دانشگاه‌های ترکیه: اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه را دارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که شما باید در آزمون‌های یوس یا TR-YOS که الزامی برای پذیرش در دانشگاه‌های دولتی ترکیه است، شرکت کنید. زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه با توجه به نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی) متفاوت است.
  5. انتخاب رشته در دانشگاه: پس از اینکه حداقل نمره مورد نیاز دانشگاه را در آزمون یوس و یا TR-YOS کسب کردید، می‌توانید رشته تحصیلی خود را در دانشگاه مد نظر انتخاب کنید.
  6. دریافت برگ پذیرش: برای دریافت برگ پذیرش تحصیلی، باید مدارک مورد نیاز را به دانشگاه ارائه دهید و منتظر برگ پذیرش خود باشید.
  7. دریافت ویزای تحصیلی: برای ورود به ترکیه، باید ویزای تحصیلی خود را اخذ کنید. پس از دریافت پذیرش و قبل از حضور در ترکیه باید ویزای تحصیلی خود را از طریق کنسولگری ترکیه دریافت کنید.

نکته: داوطلبان تحصیل در ترکیه که در سال 12 ام هستند برای ثبت نام در آزمون یوس ، TR-YOS نیاز به ارائه مدرک دیپلم خود ندارند. 

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش دانشگاه‌ های ترکیه ممکن است بسته به مقطع تحصیلی و شرایط ویژه دانشگاه و رشته تحصیلی متغیر باشند.  اما در کل، مدارک معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

  1. مدرک تحصیلی: برای فارغ التحصیلان قبل از سال 1397 دیپلم دبیرستان به همراه مدرک پیش دانشگاهی معتبر مورد نیاز است. برای فارغ التحصیلان از سال 1397 به بعد دیپلم 12 ساله نظام جدید به عنوان مدرک تحصیلی الزامی است. در این حالت، مدرک پیش دانشگاهی لازم نیست. برای افرادی که دیپلم فنی یا کاردانش دارند علاوه بر دیپلم، مدرک پیش دانشگاهی نیز ممکن است مورد نیاز باشد.
  2. نمره آزمون: سند نمره آزمونSAT ، آزمون یوس و یا TR-YOS 
  3. ترجمه مدارک: برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید تمام مدارک تحصیلی دبیرستان (ریز نمرات و اصل دیپلم) باید به ترکی ترجمه و به همراه مهر تاییدیه سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه ارائه شوند. این ترجمه‌ها باید توسط مترجمان رسمی و معتبر به همراه مهر تایید سفارت ترکیه ارائه شوند.
  4. پاسپورت: پاسپورت با تاریخ اعتبار معتبر برای مدت زمان تحصیل در ترکیه الزامی است.
  5. عکس پرسنلی: عکس پرسنلی اسکن شده برای مدارک ثبتی نیز مورد نیاز است.

هزینه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

هزینه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم برای دانشجویان بین المللی متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نوع دانشگاه: دانشگاه‌های دولتی عموماً شهریه های  کمتری دارند. این دانشگاه‌ها به دانشجوان خارجی فرصت‌های تحصیل با هزینه کمتری را ارائه می‌دهند. دانشگاه‌های خصوصی ترکیه معمولاً شهریه های بیشتری دارند. اگر چه هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی بالاتر است اما برخی از دانشگاه‌های خصوصی برنامه‌های تخفیف ویژه دارند و یا حتی بورس 100 درصدی را ارائه می دهند که جهت اطلاعات دقیق تر می توانید با مشاوران ما در موسسه ایرانیان اپلای در ارتباط باشید.
  • زبان تحصیل: هزینه تحصیل در رشته‌هایی که به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند معمولاً نسبت به رشته‌هایی که به زبان ترکی استانبولی ارائه می‌شوند بیشتر است. 
  • رشته تحصیلی: برخی از رشته‌ها بخصوص رشته هایی که از محبوبیت بیشتری در بین داوطلبان دارند هزینه‌های بیشتری دارند. به عنوان مثال، برای تحصیل پزشکی در ترکیه، تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، تحصیل داروسازی در ترکیه و مهندسی شهریه بیشتری باید پرداخت کنید.
  • هزینه‌های زندگی: هزینه‌های زندگی در ترکیه متفاوت است و به عواملی مانند شهر محل اقامت، سبک زندگی، نیازهای فردی و سطح رفاه مورد نظر دانشجو بستگی دارد. شهرهای بزرگ معمولاً هزینه‌های زندگی بیشتری نسبت به شهرهای کوچکتر دارند.

بیشتر بدانید

بورسیه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

بورسیه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلمبرنامه بورسیه فول فاند ترکیه، یا به عبارتی بورسیه ترکیه بورسلاری، یکی از بزرگترین و محبوب‌ترین برنامه‌های بورسیه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم است. این برنامه از سوی دولت ترکیه ارائه می‌شود و به دانشجویان بین‌المللی فرصت تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را به صورت رایگان می دهد. ویژگی های این بورسیه عبارتند از:

  • دوره‌های تحصیلی پوشش داده شده: بورسیه ترکیه بورسلاری برای دوره‌های تحصیلی مختلف ارائه می‌شود، از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و تحقیقات پسادکتری. این برنامه انواع رشته‌های تحصیلی (مشاهده لیست رشته های بورسیه ترکیه) متنوع اعم از علوم، مهندسی، علوم انسانی و هنری و... پوشش می‌دهد.

  • مدت زمان برنامه: برنامه بورسیه ترکیه بورسلاری معمولاً از 20 دی ماه آغاز می‌شود و تا 1 اسفند ماه ادامه دارد. 

  • تعداد درخواست‌ها: هر ساله بیش از 150,000 درخواست از دانشجویان بین‌المللی از کشورهای مختلف برای این برنامه ثبت می‌شود، که نشان از اعتبار و محبوبیت بالای آن است.

  • پوشش بودجه: بورسیه ترکیه بورسلاری به دانشجوان انتخاب شده یک بودجه کامل برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه ارائه می‌دهد. این بودجه شامل شهریه، خوابگاه، بلیت رفت و برگشت، بیمه و غیره می‌شود.

آیا دانشگاه های ترکیه خوابگاه دارند؟

  1. انواع خوابگاه‌های دانشجویی در ترکیه به ویژگی‌ها و مدیریت آنها بستگی دارد. این انواع شامل موارد زیر می‌شوند:
  2. خوابگاه‌های دانشگاهی: این خوابگاه‌ها توسط دانشگاه‌ها مدیریت می‌شوند و برای دانشجویان دانشگاه در دسترس هستند. امکانات معمولاً شامل اتاق‌های اشتراکی یا تک‌نفره، سرویس‌های بهداشتی مشترک، آشپزخانه‌های مشترک و امکانات تفریحی می‌شود. قیمت‌ها و امکانات بر اساس دانشگاه و موقعیت جغرافیایی متغیر است.
  3. خوابگاه‌های خصوصی: این خوابگاه‌ها توسط شرکت‌های خصوصی مدیریت می‌شوند و ممکن است بهترین امکانات و خدمات را ارائه دهند. اتاق‌ها می‌توانند تک‌نفره یا اشتراکی باشند و سرویس‌های بهداشتی معمولاً خصوصی هستند. این خوابگاه‌ها ممکن است در مناطق نزدیک به دانشگاه‌ها و شهرهای دانشگاهی قرار داشته باشند. قیمت‌ها خوابگاه‌های خصوصی معمولاً بیشتر از خوابگاه‌های دانشگاهی است.
  4. خوابگاه‌های آپارتمانی: برخی از شرکت‌ها و سازمان‌ها خوابگاه‌های آپارتمانی را برای دانشجوان خارجی ارائه می‌دهند. این خوابگاه‌ها شامل آپارتمان‌های مبله با اتاق‌های تک‌نفره یا اشتراکی، سرویس‌های بهداشتی و امکانات ضروری دیگر هستند. آپارتمان‌ها معمولاً در مناطق نزدیک به دانشگاه‌ها و شهرهای دانشگاهی قرار دارند.
  5. خانه‌های اشتراکی: گزینه دیگر برای دانشجویان خارجی در ترکیه، زندگی در خانه‌های اشتراکی است. این سیستم معمولاً به صورت به اشتراک گذاشتن خانه و هزینه‌های مربوطه بین چند دانشجوی برای کاهش هزینه‌ها است. در این حالت، دانشجویان با یکدیگر اتاق را به اشتراک می‌گذارند و سایر امکانات را با هم تقسیم می‌کنند.

هر یک از این انواع خوابگاه‌ها مزایا و معایب خود را دارند، و دانشجویان می‌توانند بر اساس نیاز‌های شخصی و مالی خود انتخاب کنند. توصیه می‌شود که دانشجوان پیش از تصمیم‌گیری تحقیق کاملی انجام دهند و با دانشگاه یا شرکت مدیریت‌کننده خوابگاه تماس بگیرند.

 
امتـیاز شمـا به ایـن مـطلب
5/5 (1 نظر)
پاسخ به سـوالات شمـا پاسخ به سـوالات شمـا
سـوالات و پیشنهـادات شمـا سـوالات و پیشنهـادات شمـا
ثبت نظرات و دیدگاه
دوست عزیز نظر یا سوال شما با موفقیت ثبت گردید.